Weingut Markus Molitor (Mosel)

Markus Molitor (1954-) er i dag Tysklands mest berømte produsent. Ingen vinmaker i hele verden har oppnådd så mange 100-poengere for sine viner. Og det gjør ikke berømmelsen mindre at poengene kommer fra Robert Parker, den mest prestisjetunge av alle internasjonale vinguruer.

Den porøse skiferen lagrer solvarmen og skaper optimale betingelser for druene

Sine første 100 poeng fikk Molitor i 2011. I løpet av de fem siste årene har Parker gitt ytterligere tolv Molitor-viner 100 poeng – det høyest oppnåelige. Molitor er også den eneste som noen gang har oppnådd 100 poeng for en tørr Riesling, noe hans Bernkasteler Doctor fikk både i 2016 og 2017.

Fem ganger 100 fra samme årgang – er unikt

På hjemmebane er Markus Molitor flere ganger kåret til årets vinmaker eller har mottatt priser for årets beste kolleksjon. Han lager toppviner i alle kategorier – fra tørre og halvtørre til søte og edelsøte – noe som er unikt for Mosel. Uoffisiell verdensrekord satte han i 2003 da han lagde en Trockenbeerenauslese med 334 Oechsle – den høyeste mostvekten som noen gang er målt.

Markus overtok vingården etter sin far i 1984, bare 20 år gammel. Den var da på knapt tre hektar. I dag disponerer han mer enn 120 hektar og er en av Tysklands største private produsenter.

Molitor har fulgt Record siden starten i 2003. Her på ProWein i Düsseldorf

De steile vinmarkene strekker seg fra Bernkastel til Zeltingen, fra Ürzig til Kinheim, langs verdens største sammenhengende Riesling Grand Cru-vinberg. Markus kjøpte opp parsell etter parsell da stadig flere på 1980-tallet ga opp arbeidet i de vanskelige bratthengene. Fra 2001 har han også etablert seg i Saar, med Weinbaudomäne Serrig  som siste juvel i kronen – 22 sammenhengende hektar som en gang tilhørte kongen av Preussen.

I Gamle Logen med Markus og hans høyre hånd, Daniel Kiowski. Norge er Molitors største eksportmarked

Molitor arbeider kompromissløst i vinmarkene. De pleies etter moderne biodynamiske prinsipper, under kontroll av EUs økologiske program for «Steillagen». Markene tilføres bare humus, aldri kunstgjødsel. Bare økologiske sprøytemidler blir brukt, i tillegg til feromoner. Disse duftstoffene plasseres i ampuller rundt i vinmarkene. De bidrar til at bestanden av skadedyr reduseres, fordi hannene og hunnene forvirres, og ikke finner hverandre. Nyttedyrene kan så forsyne seg av skadedyrene. Giftsprøyting ville drept dem begge.

Zeltinger Sonnenuhr – med opptil 120 år gamle rotekte vinstokker

Jordsmonnet består hovedsakelig av blå, i blant grå, Devonskifer – i Ürziger Würzgarten også av rødskifer. Den porøse skiferen lagrer solvarmen og skaper optimale betingelser for druene. Noen av markene har et svært steinete, andre en mer finforvitret jordbunn. Tilførselen av grunnvann som fører med seg steinmineraler, varierer også fra vinmark til vinmark. Dette kan gi store mineralske variasjoner, slik at hver vinmark fremstår med sin egen identitet.

De eldste vinstokkene er opptil 120 år gamle. Halvparten av stokkene består av gamle, rotekte og upodede pre-phylloxera vinstokker, med genetikk fra planter som overlevde vinlusas herjinger på 1800-tallet. Disse vinstokkene bærer mindre enn de moderne, podede vinstokkene. Bærene er heller ikke så store. Men færre druer på stokken fører til større smakskonsentrasjon i hvert enkelt bær. Og siden så mye av smak og mineralitet sitter i skallet, vil det være større skallandel og dermed høyere mineralsk intensitet i de små bærene.

Jordbunnen består av stein og forvitret skifer, som gir vinene en animerende mineralsk karakter

Avkastningen er også lav, bare 10-15 hl/ha i de beste terrassene. Under vekstsesongen blir druer frasortert og løv plukket for å gi hver drue ytterligere konsentrasjon og solbelysning. Høstingen skjer svært sent og aldri før druene er fysiologisk modne, med brune kjerner. Ofte starter Molitor innhøstingen når andre er ferdige, og man kan presist si at han spiller poker med naturen.

Han har også ry som en seleksjonens mester. Hvert bær blir håndplukket ett og ett fra klasene og selektert på stedet. Når de blir bragt til hus, foregår en ny seleksjon. Hver vinmark blir høstet minst tre ganger – toppvinmarkene opptil åtte ganger.

Bratte terrasser der druene finsorteres og håndplukkes opptil åtte ganger på hver ranke

Nitid pleie av vinmarkene, topp kvalitet på druematerialet og fysiologisk modning er avgjørende for enhver vin, sier Molitor.

I kjelleren blir druene varsomt kurvpresset. Det tørre og halvtørre druematerialet blir deretter maserert i flere timer for å trekke maksimalt med smaksstoffer ut av skallene. Mosten blir så spontangjæret i store fat av gammel tysk eik. Gjæringen foregår langsomt og over lang tid i den tre etasjes dype murkjelleren. Industrigjær, enzymer, klaringsmidler og andre tilsetningsstoffer er bannlyst. Vi kommer så nær en naturvin det er mulig å komme.

Sent neste vår er gjæringen fullført. Mosten hviler deretter flere måneder på bunnfallet for at den skal oppta ytterligere aromastoffer og oppnå maksimal konsentrasjon. Først i september blir de tappet på flaske, kort før neste innhøsting starter.

Tidlig vår – inspeksjon av vinmarkene

Markus Molitors viner presenterer seg med en egen fargekode. Hvit kapsel er tørr, grønn kapsel er halvtørr (feinherb), gyllen kapsel er søt eller edelsøt.

Vinmarker

Alle vinmarkene har sitt individuelle preg. Jordsmonn, helning, solbestråling, temperatur, vanntilførsel og druestokkenes alder er alle med på å gi den enkelte vinmark et særpreg. Vi skal her ta for oss de viktigste.

Zeltinger Sonnenuhr er Molitors favorittvinmark. Steil, med mer enn 60 graders helning. Jordsmonn av dels steinet, dels finforvitret, lett blå Devonskifer. Terrasert, med 80-120 år gamle rotekte vinstokker. Avkastning på de beste terrassene bare 10-20 hl/ha. Filigrane, dype og elegante, fullmodne viner.

Wehlener Sonnenuhr grenser til Zeltinger Sonnenuhr. Jordsmonnet i tilgrensende parseller ganske likt. I andre partier har Wehlener et dypere og mer steinet jordsmonn, av mer variabel kvalitet. Vinene fremstår saftigere og litt kraftigere enn de mer filigrane Zeltinger-vinene, de beste i verdensklasse. 

Erdener Treppchen ligger sydvendt og svært steil med jordsmonn av blå og grå Devonskifer. God vanntilførsel gir kraftige og uttrykksfulle, klassiske Mosel-viner med flott modning og finesse. Mer voluminøse enn vinene fra Zeltingen og Wehlen.

Ürziger Würzgarten er Mosels eneste store vinmark med rødskifer. Vinene får en annen, mer krydret karakter enn de andre toppvinene fra Mosel. Preges også av yppig, moden frukt, flott syrespill og stort innslag av jern i skiferlagene.

Graacher Domprobst er den steileste Mosel-vinmarken, med helning opptil 80 grader. Ligger sydvest-vendt med steinet skiferjord. God vanntilførsel gir svært mineralske viner med strålende syre og stor ekstrakt- og stoffrikdom.

Graacher Himmelreich er ikke fullt så steil som Domprobst. Har en mer finforvitret og noe dypere skifergrunn. Men også her bidrar vannforsyningen til elegante, svært mineralske, saftige viner med elegant frukt og flott syrespill. Molitors beste Pinot Noir-viner kommer også herfra.

Årets vinmaker i Tyskland flere ganger. Her med Falstaff i 2013

Bernkasteler Doctor er en av verdens mest berømte vinmarker. Vinene herfra var en gang verdens dyreste. Storbritannias kong Edward VII drakk Doctor-viner som medisin. Keiser Wilhelm, Konrad Adenauer og general Eisenhower hadde dem som sine favoritter. Fra 2016 kommer de første Molitor-vinene herfra, i første omgang som dyre auksjonsviner. Doctor ligger syd-sydvest-vendt med finforvitret, leirholdig blå Devon-skifer. Vinene er rike og elegante, med et krydret smaksbilde.

Bernkasteler Lay er kommet i skyggen av Doctor. Men Lay frembringer viner av toppkvalitet, stoffrike og elegante med fullmoden, filigran frukt. Jordbunn av finforvitret skifer med over 60 år gamle rotekte vinstokker.

Bernkasteler Badstube har høytliggende parseller, med finforvitret jordrik skifer som holder godt på fuktigheten. Vinene er livlige, friske og kraftige, med stabil syre og stort utviklingspotensial.

Zeltinger Himmelreich er den største vinmarken i Zeltingen. 95 prosent av Molitors parseller har en helning på over 60 grader. Jordsmonn av lett, dyp finforvitret skifer gir elegante, saftige Rieslinger med gule frukttoner og flott mineralsk syrespill.

Zeltinger Schlossberg er nabovinmarken til Zeltinger Sonnenuhr, på motsatt side av Wehlener Sonnenuhr. Svært steil, med kraftigere skiferjord enn Sonnenuhr. Gir stoffrike viner med fast syrestruktur og lang mineralsk ettersmak.

Wehlener Klosterberg ligger sydvendt i bratte skråninger bak og på begge sider av Molitors eiendom, Haus Klosterberg. Eies i sin helhet av Molitor. Steinet og forvitret skifer med betydelige innslag av jern. Viner med sart, elegant frukt og mineraltoner preget av det jernholdige jordsmonnet.

Haus Klosterberg ble oppført på slutten av 1800-tallet og ervervet av Molitor i 1984. Etter omfattende restaurering og fornyelse fra 2009 til 2012 fremstår det i ny glans.  Vakre detaljer, moderne materialer, elegant interiør, ombygde kjellere og nytt vinothek har gjort det til en arkitektonisk perle, et vinslott som forener tradisjon og modernitet. Hedret med «Architekturpreis Wein 2013.» 

I Haus Klosterberg med Axel og Petter Gustavsen fra Record

Adresse: Haus Klosterberg, 54470, Bernkastel-Wehlen
Telefon: 0049 6532 95 4000

Mail: info@markusmolitor.com
www.markusmolitor.com

Verdt et besøk
Zeltinger Hof – Gasthaus des Rieslings ligger i sentrum av Zeltingen-Rachtig – et drøyt kvarters spasertur fra Molitors Haus Klosterberg. Hotellet og restauranten eies av Markus Reis, som ble kåret til «Gastgeber des Jahres» i Rheinland-Pfalz 2016. Hotellet har 23 rom og suiter. Restauranten er nylig renovert og har et godt, moderne kjøkken. Vinlisten er imponerende, med over 400 Rieslinger. Markus Molitor er godt representert, også med eldre årganger. Hotellet leier ut sykler, slik at man lett kan ta seg frem til de mange vinmarkene i området.

Adresse:  Kurfürstenstrasse 76, 54492 Zeltingen-Rachtig.
Telefon 0049 6532 93820.
Mail: info@zeltinger-hof.de 

www.zeltinger-hof.de

Weinromantikhotel Richtershof i Mülheim, bygd i barokk- og jugendstil er mer eksklusivt. Hotellet ligger en halv times kjøretur fra Molitor, oppover langs elven. Rommene er flotte. Restaurant Culinarium med sin romantiske terrasse har en gourmet-meny og et stort vinutvalg. En bistro-bar står for enklere servering både innendørs og ute i parken. Hotellet arrangerer vandring i vinmarkene, kjellersmakinger og vinprøver om bord på en privat båt langs Mosel.

Adresse: Hauptstrasse 81-83, 54486 Mülheim
Telefon: 0049 6534 9480
Mail: info@weinromantikhotel.de
www.weinromantikhotel.com

Record-viner fra Markus Molitor

Markus Molitor, Mosel
Markus Molitor, Tørre viner
3012101 Weingut Markus Molitor Riesling Tradition 2020 0,75 11 6  kr          139,90
4470501 Weingut Markus Molitor Riesling Tørr 2020 0,75 11,5 6  kr          164,90
7265701 Weingut Markus Molitor Riesling Alte Reben Tørr 2020 0,75 11,5 6  kr          239,80
12981201 Weingut Markus Molitor Brauneberger Juffer Sonnenuhr Riesling Auslese** Tørr 2019 0,75 11,5 6  kr          424,90
11838801 Weingut Markus Molitor Erdener Treppchen Riesling Kabinett Tørr 2020 0,75 10,5 6  kr          199,80
11838401 Weingut Markus Molitor Erdener Treppchen Riesling Spätlese Tørr 2020 0,75 11 6  kr          234,70
14317801 Weingut Markus Molitor Erdener Treppchen Riesling Auslese ** Tørr 2020 0,75 12 6  kr          379,90
11839401 Weingut Markus Molitor Erdener Treppchen Riesling Auslese *** Tørr 2018 0,75 12 6  kr          689,80
14318001 Weingut Markus Molitor Erdener Treppchen Riesling Auslese *** Tørr 2020 0,75 12 6  kr          669,90
11840201 Weingut Markus Molitor Erdener Prälat Riesling Auslese*** Tørr 2018 0,75 13 6  kr       5 000,00
12978401 Weingut Markus Molitor Erdener Prälat Riesling Auslese*** Tørr 2019 0,75 12,5 6  kr       4 200,00
14317501 Weingut Markus Molitor Erdener Prälat Riesling Auslese*** Tørr 2020 0,75 12,5 6  kr       4 000,00
14318301 Weingut Markus Molitor Graacher Domprobst Riesling Kabinett Tørr 2020 0,75 10,5 6  kr          254,90
14317401 Weingut Markus Molitor Graacher Domprobst  Riesling Auslese** Tørr 2020 0,75 11,5 6  kr          425,00
10033001 Weingut Markus Molitor Graacher Himmelreich Riesling Auslese*** Tørr 2016 0,75 11,5 6  kr          524,80
11838701 Weingut Markus Molitor Graacher Domprobst Riesling Auslese*** Tørr 2018 0,75 12,5 6  kr          689,80
5094001 Weingut Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Blanc´ 2020 0,75 12 6  kr          179,70
11839201 Weingut Markus Molitor Kinheimer Hubertuslay Riesling Auslese** Tørr 2018 0,75 12 6  kr          379,80
12979301 Weingut Markus Molitor Kinheimer Hubertuslay Riesling Auslese** Tørr 2019 0,75 11,5 6  kr          369,90
14317601 Weingut Markus Molitor Kinheimer Hubertuslay Riesling Auslese** Tørr 2020 0,75 11,5 6  kr          379,90
11839301 Weingut Markus Molitor Kinheimer Hubertuslay Riesling Auslese*** Tørr 2018 0,75 12,5 6  kr          689,80
11839601 Weingut Markus Molitor Trabener Ortswein Riesling Tørr 2018 0,75 12 6  kr          227,80
14317701 Weingut Markus Molitor Wehlener Sonnenuhr Riesling Spätlese Tørr 2020 0,75 11,5 6  kr          274,90
12980901 Weingut Markus Molitor Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese*** Tørr 2019 0,75 13 6  kr          680,00
14317201 Weingut Markus Molitor Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese*** Tørr 2020 0,75 11,5 6  kr          745,00
10035001 Weingut Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Kabinett Tørr 2020 0,75 10,5 6  kr          214,80
12982401 Weingut Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Spätlese Tørr 2019 0,75 10,5 6  kr          249,80
14319001 Weingut Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Spätlese Tørr 2020 0,75 11 6  kr          249,90
11839101 Weingut Markus Molitor Ürziger Würtzgarten Riesling Auslese ** Tørr 2018 0,75 11,5 6  kr          379,80
14317901 Weingut Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Auslese** Tørr 2020 0,75 11,5 6  kr          425,00
11839501 Weingut Markus Molitor Ürziger Würtzgarten Riesling Auslese *** Tørr 2018 0,75 12 6  kr          689,80
12981401 Weingut Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Auslese*** 2019 0,75 7 6  kr          649,90
12978801 Weingut Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Kabinett Tørr – Fuder 6 2020 0,75 10,5 6  kr          299,80
11839801 Weingut Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese Tørr 2018 0,75 11,5 6  kr          269,80
12978601 Weingut Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese Tørr 2020 0,75 11 6  kr          274,90
11839001 Weingut Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese** Tørr 2018 0,75 12 6  kr          429,80
12978901 Weingut Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese** Tørr 2019 0,75 12,5 6  kr          424,80
14317301 Weingut Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese** Tørr 2020 0,75 11,5 6  kr          454,90
10033201 Weingut Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese*** Tørr 2020 0,75 11,5 6  kr          745,00
11838901 Weingut Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese *** Tørr 2018 0,75 12,5 6  kr          749,80
12978701 Weingut Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese*** Tørr 2019 0,75 12,5 6  kr          739,90
5883706 Weingut Markus Molitor Schiefer Riesling  3L Bib 2020 3 11,5 4  kr          454,90
Markus Molitor, Halvtørre viner
14318401 Weingut Markus Molitor Bernkasteler Badstube Riesling Kabinett feinherb 2020 0,75 10 6  kr          199,90
14318801 Weingut Markus Molitor Bernkasteler Badstube Riesling Spätlese feinherb 2020 0,75 9,5 6  kr          229,90
14318901 Weingut Markus Molitor Bernkasteler Badstube Riesling Auslese* feinherb 2020 0,75 10 6  kr          299,90
12981101 Weingut Markus Molitor Bernkasteler Badstube Riesling Auslese*** feinherb 2019 0,75 12 6  kr          669,90
11839701 Weingut Markus Molitor Graacher Himmelreich Riesling Spätlese feinherb 2020 0,75 10 6  kr          249,90
10032401 Weingut Markus Molitor Graacher Himmelreich Riesling Auslese*** feinherb 2016 0,75 11,5 6  kr          524,80
11840101 Weingut Markus Molitor Graacher Himmelreich Riesling Auslese*** feinherb 2018 0,75 11,5 6  kr          674,80
7266901 Weingut Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling feinherb 2020 0,75 10,5 6  kr          164,80
10034201 Weingut Markus Molitor Kinheimer Rosenberg Riesling Auslese*** feinherb 2016 0,75 10,5 6  kr          524,80
14318101 Weingut Markus Molitor Kinheimer Rosenberg Riesling Auslese*** feinherb 2020 0,75 10,5 6  kr          654,70
12981601 Weingut Markus Molitor Zeltinger Himmelreich Riesling Auslese* feinherb  Edition 9 2015 0,75 9,5 6  kr          349,80
7617701 Weingut Markus Molitor Zeltinger Schlossberg Auslese ** feinherb  Edition 6 2006 0,75 11 6  kr          349,90
12980001 Weingut Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese** feinherb  Edition 8 2011 0,75 11 6  kr          499,80
11841101 Weingut Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese *** feinherb 2018 0,75 11 6  kr          739,80
12979101 Weingut Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese*** feinherb 2019 0,75 12 6  kr          739,90
Markus Molitor, Søte viner
10675601 Weingut Markus Molitor Élégance Riesling 2017 0,75 9 6  kr          119,80
12981002 Weingut Markus Molitor Bernkasteler Badstube Riesling Auslese*** 2019 0,375 7,5 6  kr          365,30
7267401 Weingut Markus Molitor Bernkasteler Lay Riesling Auslese*** 2015 0,75 7,5 6  kr          599,90
10033101 Weingut Markus Molitor Graacher Himmelreich Riesling Auslese *** 2016 0,75 7 6  kr          562,90
10972501 Weingut Markus Molitor Graacher Himmelreich Riesling Auslese *** 2017 0,75 7 6  kr          609,90
10032102 Weingut Markus Molitor Graacher Himmelreich Riesling Trockenbeerenauslese 2006 0,375 7 6  kr       1 300,00
12981501 Weingut Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Auslese 2019 0,75 7 6  kr          269,90
12974602 Weingut Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Beerenauslese 2006 0,375 6,5 6  kr          364,90
10034101 Weingut Markus Molitor Kinheimer Hubertuslay Riesling Auslese*** 2016 0,75 7 6  kr          499,90
7356901 Weingut Markus Molitor Kinheimer Hubertuslay Riesling Auslese*** 2017 0,75 7 6  kr          609,90
7266401 Weingut Markus Molitor Kinheimer Rosenberg Riesling Auslese*** 2015 0,75 7,5 6  kr          600,20
11840301 Weingut Markus Molitor Wehlener Sonnenuhr Riesling Spätlese 2018 0,75 7 6  kr          229,90
12980301 Weingut Markus Molitor Wehlener Sonnenuhr Riesling Spätlese 2019 0,75 7,5 6  kr          229,90
14318501 Weingut Markus Molitor Wehlener Sonnenuhr Riesling Spätlese 2020 0,75 7 6  kr          254,90
11841001 Weingut Markus Molitor Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese*** 2018 0,75 7,5 6  kr          659,90
12980701 Weingut Markus Molitor Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese*** 2019 0,75 7 6  kr          649,90
12974802 Weingut Markus Molitor Wehlener Sonnenuhr Riesling Eiswein 2002 0,375 6 6  kr          680,00
11840501 Weingut Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Spätlese 2018 0,75 7 6  kr          229,90
14318701 Weingut Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Spätlese 2020 0,75 7 6  kr          246,40
10972701 Weingut Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Auslese *** 2017 0,75 7 6  kr          609,90
11841401 Weingut Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Auslese*** 2018 0,75 7,5 6  kr          659,90
7266101 Weingut Markus Molitor Zeltinger Schlossberg Riesling Auslese*** 2015 0,75 7 6  kr          599,90
11840901 Weingut Markus Molitor Zeltinger Schlossberg Riesling Auslese*** 2018 0,75 7,5 6  kr          659,90
10032202 Weingut Markus Molitor Zeltinger Schlossberg Riesling Trockenbeerenauslese 2006 0,375 7 6  kr          989,90
9819801 Weingut Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Kabinett 2020 0,75 7 6  kr          179,90
11840401 Weingut Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese 2018 0,75 7 6  kr          249,90
12980501 Weingut Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese 2019 0,75 7,5 6  kr          249,90
14318601 Weingut Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese 2020 0,75 7 6  kr          254,90
12974701 Weingut Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese* 2003 0,75 8 6  kr          349,90
11840601 Weingut Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese ** 2018 0,75 7 6  kr          409,90
12980601 Weingut Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese** 2019 0,75 7,5 6  kr          430,00
10032801 Weingut Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese*** 2016 0,75 7,5 6  kr          524,90
11840701 Weingut Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese *** 2018 0,75 7,5 6  kr          724,90
12980801 Weingut Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese*** 2019 0,75 8 6  kr          734,90
10032302 Weingut Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Trockenbeerenauslese** 2010 0,375 6,5 6  kr       4 850,00
Markus Molitor, Rødvin & Rosevin
12980101 Weingut Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Noir 2018 0,75 12,5 6  kr          224,80
12979801 Weingut Markus Molitor Einstern* Pinot Noir 2017 0,75 12,5 6  kr          299,80
12979901 Weingut Markus Molitor Trarbacher Schlossberg Pinot Noir** 2010 0,75 13,5 6  kr          549,80
3965601 Weingut Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Noir Rosé 2020 0,75 12 6  kr          142,90