Michel Arnould & Mosimann (Champagne)

Michel Arnould & Fils er en champagne-produsent i verdensklasse. Men det begynte beskjedent på slutten av 1800-tallet. Familien i Verzenay, Montagne de Reims, solgte da druene fra sine vinmarker til Bollinger. Men fra 1929 har firmaet produsert sine egne champagner.

Arnould-familien eier i dag 12 hektar med bare Grand Cru-vinmarker

Arnould har i dag 1200 hektar med bare Grand Cru-vinmarker. 80 prosent er beplantet med Pinot Noir, 20 prosent med Chardonnay. Vinstokkene er alle over 30 år gamle, og druene håndplukkes.

Anton Mosimann – fikk laget to spesialcuvéer hos Arnould til klubben han åpnet i 1988

Før Anton Mosimann åpnet sin eksklusive Private Members’ Club i 1988, dro han Champagne på kryss og tvers for å finne en ideell produsent og samarbeidspartner. Han stanset hos Patrick Arnould, etter å ha testet alle de viktigste champagne-husene, og sammen fant de frem til cuvéer som harmonerte med Mosimanns kjøkken.

Sveitseren Anton Mosimann (1947 – ) var allerede den gang en kjent størrelse i Londons mat- og vinverden. Som 28-årig overtok han som Maitre-chef des Cuisines på ærverdige Dorchester Hotel. I løpet av kort tid gjorde han Dorchesters The Terrace til Londons beste hotellrestaurant, med to stjerner i Michelin-guiden, noe ingen hotellrestaurant den gang hadde hatt. Flere TV-serier gjorde ham enda mer allment kjent.

Verzenay i Montagne de Reims, Champagne

Mosimann forlot Dorchester i 1988 og åpnet sin egen Private Members’ Club i en ombygd presbyteriansk kirke, ti minutters gangavstand fra Harrods. Denne klubbrestauranten i West Halkin Street har siden fremstått som et moderne tempel for gourmeter, elegant, intim og vakker.

Han har også opprettet sitt eget mat- og vinakademi og sin egen eksklusive catering – med blant annet ansvaret for cateringen til Buckingham Palace og prins Charles. Han sto for serveringen både til prins Philips 90-års dag, til Elizabeth og prins Philips 60-års bryllupsdag og til prins Wiliiam og Kates bryllup. Han hadde også ansvar for VIP-serveringen under OL i Beijing, London og Sotsji.

Hos Mosimann’s i restauranten som en gang var presbyteriansk kirke

Anton Mosimann har mottatt Order of the British Empire fra den britiske dronningen og Ordre du Mérite Agricole fra den franske regjering. Han er æresdoktor og honorær professor ved flere engelske og amerikanske universiteter.

Record Vinimport selger Mosimann’s champagner etter avtale med Anton Mosimann – som den eneste utenfor Mosimann-systemet.

imgp3076 copy

 

Record Vinimport lanserer disse Grand Cru-Champagnene i Norge etter spesiell avtale med
Anton Mosimann.www.mosimann.com
Record-viner fra Michel Arnould & Mosimann

Michel Arnould & Mosimann
4983601 Michel Arnould / Mosimann Champagne Grand Cru Brut NV 0,75 12,0 %  kr    339,90 BU
4983501 Michel Arnould / Mosimann Champagne Grand Cru Rose NV 0,75 12,0 %  kr    349,90 BU