Weingut Markus Molitor (Mosel)

Markus Molitor (1954-) er i dag Tysklands mest berømte produsent. Ingen vinmaker i hele verden har oppnådd så mange 100-poengere for sine viner. Og det gjør ikke berømmelsen mindre at poengene kommer fra Robert Parker, den mest prestisjetunge av alle internasjonale vinguruer.

Den porøse skiferen lagrer solvarmen og skaper optimale betingelser for druene

Sine første 100 poeng fikk Molitor i 2011. I løpet av de fem siste årene har Parker gitt ytterligere tolv Molitor-viner 100 poeng – det høyest oppnåelige. Molitor er også den eneste som noen gang har oppnådd 100 poeng for en tørr Riesling, noe hans Bernkasteler Doctor fikk både i 2016 og 2017.

Fem ganger 100 fra samme årgang – er unikt

På hjemmebane er Markus Molitor flere ganger kåret til årets vinmaker eller har mottatt priser for årets beste kolleksjon. Han lager toppviner i alle kategorier – fra tørre og halvtørre til søte og edelsøte – noe som er unikt for Mosel. Uoffisiell verdensrekord satte han i 2003 da han lagde en Trockenbeerenauslese med 334 Oechsle – den høyeste mostvekten som noen gang er målt.

Markus overtok vingården etter sin far i 1984, bare 20 år gammel. Den var da på knapt tre hektar. I dag disponerer han mer enn 120 hektar og er en av Tysklands største private produsenter.

Molitor har fulgt Record siden starten i 2003. Her på ProWein i Düsseldorf

De steile vinmarkene strekker seg fra Bernkastel til Zeltingen, fra Ürzig til Kinheim, langs verdens største sammenhengende Riesling Grand Cru-vinberg. Markus kjøpte opp parsell etter parsell da stadig flere på 1980-tallet ga opp arbeidet i de vanskelige bratthengene. Fra 2001 har han også etablert seg i Saar, med Weinbaudomäne Serrig  som siste juvel i kronen – 22 sammenhengende hektar som en gang tilhørte kongen av Preussen.

I Gamle Logen med Markus og hans høyre hånd, Daniel Kiowski. Norge er Molitors største eksportmarked

Molitor arbeider kompromissløst i vinmarkene. De pleies etter moderne biodynamiske prinsipper, under kontroll av EUs økologiske program for «Steillagen». Markene tilføres bare humus, aldri kunstgjødsel. Bare økologiske sprøytemidler blir brukt, i tillegg til feromoner. Disse duftstoffene plasseres i ampuller rundt i vinmarkene. De bidrar til at bestanden av skadedyr reduseres, fordi hannene og hunnene forvirres, og ikke finner hverandre. Nyttedyrene kan så forsyne seg av skadedyrene. Giftsprøyting ville drept dem begge.

Zeltinger Sonnenuhr – med opptil 120 år gamle rotekte vinstokker

Jordsmonnet består hovedsakelig av blå, i blant grå, Devonskifer – i Ürziger Würzgarten også av rødskifer. Den porøse skiferen lagrer solvarmen og skaper optimale betingelser for druene. Noen av markene har et svært steinete, andre en mer finforvitret jordbunn. Tilførselen av grunnvann som fører med seg steinmineraler, varierer også fra vinmark til vinmark. Dette kan gi store mineralske variasjoner, slik at hver vinmark fremstår med sin egen identitet.

De eldste vinstokkene er opptil 120 år gamle. Halvparten av stokkene består av gamle, rotekte og upodede pre-phylloxera vinstokker, med genetikk fra planter som overlevde vinlusas herjinger på 1800-tallet. Disse vinstokkene bærer mindre enn de moderne, podede vinstokkene. Bærene er heller ikke så store. Men færre druer på stokken fører til større smakskonsentrasjon i hvert enkelt bær. Og siden så mye av smak og mineralitet sitter i skallet, vil det være større skallandel og dermed høyere mineralsk intensitet i de små bærene.

Jordbunnen består av stein og forvitret skifer, som gir vinene en animerende mineralsk karakter

Avkastningen er også lav, bare 10-15 hl/ha i de beste terrassene. Under vekstsesongen blir druer frasortert og løv plukket for å gi hver drue ytterligere konsentrasjon og solbelysning. Høstingen skjer svært sent og aldri før druene er fysiologisk modne, med brune kjerner. Ofte starter Molitor innhøstingen når andre er ferdige, og man kan presist si at han spiller poker med naturen.

Han har også ry som en seleksjonens mester. Hvert bær blir håndplukket ett og ett fra klasene og selektert på stedet. Når de blir bragt til hus, foregår en ny seleksjon. Hver vinmark blir høstet minst tre ganger – toppvinmarkene opptil åtte ganger.

Bratte terrasser der druene finsorteres og håndplukkes opptil åtte ganger på hver ranke

Nitid pleie av vinmarkene, topp kvalitet på druematerialet og fysiologisk modning er avgjørende for enhver vin, sier Molitor.

I kjelleren blir druene varsomt kurvpresset. Det tørre og halvtørre druematerialet blir deretter maserert i flere timer for å trekke maksimalt med smaksstoffer ut av skallene. Mosten blir så spontangjæret i store fat av gammel tysk eik. Gjæringen foregår langsomt og over lang tid i den tre etasjes dype murkjelleren. Industrigjær, enzymer, klaringsmidler og andre tilsetningsstoffer er bannlyst. Vi kommer så nær en naturvin det er mulig å komme.

Sent neste vår er gjæringen fullført. Mosten hviler deretter flere måneder på bunnfallet for at den skal oppta ytterligere aromastoffer og oppnå maksimal konsentrasjon. Først i september blir de tappet på flaske, kort før neste innhøsting starter.

Tidlig vår – inspeksjon av vinmarkene

Markus Molitors viner presenterer seg med en egen fargekode. Hvit kapsel er tørr, grønn kapsel er halvtørr (feinherb), gyllen kapsel er søt eller edelsøt.

Vinmarker

Alle vinmarkene har sitt individuelle preg. Jordsmonn, helning, solbestråling, temperatur, vanntilførsel og druestokkenes alder er alle med på å gi den enkelte vinmark et særpreg. Vi skal her ta for oss de viktigste.

Zeltinger Sonnenuhr er Molitors favorittvinmark. Steil, med mer enn 60 graders helning. Jordsmonn av dels steinet, dels finforvitret, lett blå Devonskifer. Terrasert, med 80-120 år gamle rotekte vinstokker. Avkastning på de beste terrassene bare 10-20 hl/ha. Filigrane, dype og elegante, fullmodne viner.

Wehlener Sonnenuhr grenser til Zeltinger Sonnenuhr. Jordsmonnet i tilgrensende parseller ganske likt. I andre partier har Wehlener et dypere og mer steinet jordsmonn, av mer variabel kvalitet. Vinene fremstår saftigere og litt kraftigere enn de mer filigrane Zeltinger-vinene, de beste i verdensklasse. 

Erdener Treppchen ligger sydvendt og svært steil med jordsmonn av blå og grå Devonskifer. God vanntilførsel gir kraftige og uttrykksfulle, klassiske Mosel-viner med flott modning og finesse. Mer voluminøse enn vinene fra Zeltingen og Wehlen.

Ürziger Würzgarten er Mosels eneste store vinmark med rødskifer. Vinene får en annen, mer krydret karakter enn de andre toppvinene fra Mosel. Preges også av yppig, moden frukt, flott syrespill og stort innslag av jern i skiferlagene.

Graacher Domprobst er den steileste Mosel-vinmarken, med helning opptil 80 grader. Ligger sydvest-vendt med steinet skiferjord. God vanntilførsel gir svært mineralske viner med strålende syre og stor ekstrakt- og stoffrikdom.

Graacher Himmelreich er ikke fullt så steil som Domprobst. Har en mer finforvitret og noe dypere skifergrunn. Men også her bidrar vannforsyningen til elegante, svært mineralske, saftige viner med elegant frukt og flott syrespill. Molitors beste Pinot Noir-viner kommer også herfra.

Årets vinmaker i Tyskland flere ganger. Her med Falstaff i 2013

Bernkasteler Doctor er en av verdens mest berømte vinmarker. Vinene herfra var en gang verdens dyreste. Storbritannias kong Edward VII drakk Doctor-viner som medisin. Keiser Wilhelm, Konrad Adenauer og general Eisenhower hadde dem som sine favoritter. Fra 2016 kommer de første Molitor-vinene herfra, i første omgang som dyre auksjonsviner. Doctor ligger syd-sydvest-vendt med finforvitret, leirholdig blå Devon-skifer. Vinene er rike og elegante, med et krydret smaksbilde.

Bernkasteler Lay er kommet i skyggen av Doctor. Men Lay frembringer viner av toppkvalitet, stoffrike og elegante med fullmoden, filigran frukt. Jordbunn av finforvitret skifer med over 60 år gamle rotekte vinstokker.

Bernkasteler Badstube har høytliggende parseller, med finforvitret jordrik skifer som holder godt på fuktigheten. Vinene er livlige, friske og kraftige, med stabil syre og stort utviklingspotensial.

Zeltinger Himmelreich er den største vinmarken i Zeltingen. 95 prosent av Molitors parseller har en helning på over 60 grader. Jordsmonn av lett, dyp finforvitret skifer gir elegante, saftige Rieslinger med gule frukttoner og flott mineralsk syrespill.

Zeltinger Schlossberg er nabovinmarken til Zeltinger Sonnenuhr, på motsatt side av Wehlener Sonnenuhr. Svært steil, med kraftigere skiferjord enn Sonnenuhr. Gir stoffrike viner med fast syrestruktur og lang mineralsk ettersmak.

Wehlener Klosterberg ligger sydvendt i bratte skråninger bak og på begge sider av Molitors eiendom, Haus Klosterberg. Eies i sin helhet av Molitor. Steinet og forvitret skifer med betydelige innslag av jern. Viner med sart, elegant frukt og mineraltoner preget av det jernholdige jordsmonnet.

Haus Klosterberg ble oppført på slutten av 1800-tallet og ervervet av Molitor i 1984. Etter omfattende restaurering og fornyelse fra 2009 til 2012 fremstår det i ny glans.  Vakre detaljer, moderne materialer, elegant interiør, ombygde kjellere og nytt vinothek har gjort det til en arkitektonisk perle, et vinslott som forener tradisjon og modernitet. Hedret med «Architekturpreis Wein 2013.» 

I Haus Klosterberg med Axel og Petter Gustavsen fra Record

Adresse: Haus Klosterberg, 54470, Bernkastel-Wehlen
Telefon: 0049 6532 95 4000

Mail: info@markusmolitor.com
www.markusmolitor.com

Verdt et besøk
Zeltinger Hof – Gasthaus des Rieslings ligger i sentrum av Zeltingen-Rachtig – et drøyt kvarters spasertur fra Molitors Haus Klosterberg. Hotellet og restauranten eies av Markus Reis, som ble kåret til «Gastgeber des Jahres» i Rheinland-Pfalz 2016. Hotellet har 23 rom og suiter. Restauranten er nylig renovert og har et godt, moderne kjøkken. Vinlisten er imponerende, med over 400 Rieslinger. Markus Molitor er godt representert, også med eldre årganger. Hotellet leier ut sykler, slik at man lett kan ta seg frem til de mange vinmarkene i området.

Adresse:  Kurfürstenstrasse 76, 54492 Zeltingen-Rachtig.
Telefon 0049 6532 93820.
Mail: info@zeltinger-hof.de 

www.zeltinger-hof.de

Weinromantikhotel Richtershof i Mülheim, bygd i barokk- og jugendstil er mer eksklusivt. Hotellet ligger en halv times kjøretur fra Molitor, oppover langs elven. Rommene er flotte. Restaurant Culinarium med sin romantiske terrasse har en gourmet-meny og et stort vinutvalg. En bistro-bar står for enklere servering både innendørs og ute i parken. Hotellet arrangerer vandring i vinmarkene, kjellersmakinger og vinprøver om bord på en privat båt langs Mosel.

Adresse: Hauptstrasse 81-83, 54486 Mülheim
Telefon: 0049 6534 9480
Mail: info@weinromantikhotel.de
www.weinromantikhotel.com

Record-viner fra Markus Molitor

Tørre viner
3012101 Markus Molitor Tradition Riesling 2019
kr 139,90 (Basis, kat. 3)

4470501 Markus Molitor  Riesling Tørr 2019
kr 163,90 (Basis, kat. 3)

5883706 Markus Molitor Schiefer Riesling (BIB) 2020
kr 449,90 (Basis, kat. 5)

5094001 Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Blanc 2019
kr 177,90

11839601 Markus Molitor Trabener Ortswein Riesling Tørr 2018
kr 227,90(BU)

7265001 Markus Molitor Graacher Domprobst Riesling Kabinett Tørr 2018
kr 212,90 (BU)

10971801 Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Kabinett Tørr 2017
kr 197,80 (BU)

11838501 Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Kabinett Tørr – Fuder 6 – 2018
kr 264,90(BU)

11838801 Markus Molitor Erdener Treppchen Riesling Kabinett Tørr 2018
kr 207,90(BU)

11838601 Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Kabinett Tørr 2018
kr 217,90  (BU)

12978801 Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Kabinett Tørr – Fuder 6 2019
kr 279,90  (BU)

12982301 Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Kabinett Tørr 2019
kr 214,90 (BU)

7265701 Markus Molitor Riesling Alte Reben Tørr 2019
kr 237,90 (BU)

11838401 Markus Molitor Erdener Treppchen Riesling Spätlese Tørr 2018
kr 247,90(BU)

11839901 Markus Molitor Graacher Domprobst Riesling Spätlese Tørr 2018
kr 247,90 (BU)

11840001 Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Spätlese Tørr 2018
kr 242,90 (BU)

11839801 Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese Tørr 2018
kr 269,90(BU)

12978601 Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese Tørr 2019
kr 274,90          (BU)

12982401 Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Spätlese Tørr 2019
kr 249,80 (BU)

10035201 Markus Molitor Kinheimer Hubertuslay Riesling Auslese** Tørr 2017
kr 349,90 (BU)

10034001 Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese** Tørr 2017
kr 374,90 (BU)

11268505 Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese** Tørr Magnum 2017
kr 789,90 (BU)

11839201 Markus Molitor Kinheimer Hubertuslay Riesling Auslese** Tørr 2018
kr 379,90 (BU)

11839101 Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Auslese** Tørr 2018
kr 379,90 (BU)

11839001 Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese** Tørr 2018
kr 429,90(BU)

12981201 Markus Molitor Brauneberger Juffer Sonnenuhr Riesling Auslese** Tørr 2019
kr 424,90 (BU)

12978901 Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese** Tørr 2019
kr 424,90 (BU)

12979301 Markus Molitor Kinheimer Hubertuslay Riesling Auslese** Tørr 2019
kr 370,00 (BU)

12979201 Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Auslese** Tørr 2019
kr 370,00 (BU)

7265101 Markus Molitor Erdener Treppchen Riesling Auslese*** Tørr 2015
kr 614,90(BU)

10033201 Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese*** Tørr 2016
kr 549,90 (BU)

10033001 Markus Molitor Graacher Himmelreich Riesling Auslese*** Tørr 2016
kr 524,90 (BU)

10972201 Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese*** Tørr 2017
kr 639,90 (BU)

11268605 Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese*** Tørr Magnum 2017
kr 1399,90 (BU)

11840201 Markus Molitor Erdener Prälat Riesling Auslese*** Tørr 2018
kr 5000,00(BU)

11839401 Markus Molitor Erdener Treppchen Riesling Auslese*** Tørr 2018
kr 689,00(BU)

7265001 Markus Molitor Graacher Domprobst Riesling Auslese *** Tørr 2018
kr 689,90 (BU)

11839301 Markus Molitor Kinheimer Hubertuslay Riesling Auslese*** Tørr 2018
kr 689,90 (BU)

11839501 Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Auslese*** Tørr 2018
kr 689,90 (BU)

11838901 Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese*** Tørr 2018
kr 749,90(BU)

12978401 Markus Molitor Erdener Prälat Riesling Auslese*** Tørr 2019
kr 4200,00 (BU)

12978701 Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese*** Tørr 2019
kr 740,00 (BU)

12980901 Markus Molitor Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese*** Tørr 2019
kr 680,00 (BU)

 

Halvtørre viner (feinherb)

7266901 Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling feinherb 2019
kr 162,90 (BU)

7264901 Markus Molitor Bernkasteler Badstube Riesling Kabinett feinherb 2018
kr 197,90(BU)

12980201 Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Kabinett feinherb 2019           
kr 214,90 (BU)

7266801 Markus Molitor Bernkasteler Badstube Riesling Spätlese feinherb 2018
kr 237,90(BU)

11839701 Markus Molitor Graacher Himmelreich Riesling Spätlese feinherb 2018
kr 242,90 (BU)

12979001 Markus Molitor Bernkasteler Badstube Riesling Spätlese feinherb 2019
kr 239,80 (BU)

12978501 Markus Molitor Graacher Himmelreich Riesling Spätlese feinherb 2019
kr 234,90 (BU)

7617701 Markus Molitor Edition 6. Zeltinger Schlossberg Riesling Auslese** feinherb 2006
kr 349,90 (BU)

12980001 Markus Molitor Edition 8. Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese** feinherb 2011
kr 499,90 (BU)

12981601 Markus Molitor Edition 9. Zeltinger Himmelreich Riesling Auslese* feinherb 2015
kr 349,90 (BU)

7357101 Markus Molitor Bernkasteler Badstube Riesling Auslese** feinherb 2017
kr 349,90 (BU)

12981101 Markus Molitor Bernkasteler Badstube Riesling Auslese*** feinherb 2019
kr 670,00 (BU)

10034201 Markus Molitor Kinheimer Rosenberg Riesling Auslese*** feinherb 2016
kr 524,90 (BU)

10032401 Markus Molitor Graacher Himmelreich Riesling Auslese*** feinherb 2016
kr 524,90 (BU)

10972101 Markus Molitor Graacher Himmelreich Riesling Auslese*** feinherb 2017
kr 629,90 (BU)

11840101 Markus Molitor Graacher Himmelreich Riesling Auslese*** feinherb 2018
kr 674,90 (BU)

11841101 Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese*** feinherb 2018
kr 739,90(BU)

12979101 Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese*** feinherb 2019
kr 739,90 (BU)

 

Søte og edelsøte viner

10675601 Markus Molitor Élégance Riesling 2018
kr 119,90 (BU)

9819801 Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Kabinett 2019
kr 179,90 (Basis, kat. 5)

11840301 Markus Molitor Wehlener Sonnenuhr Riesling Spätlese 2018
kr 227,90 (BU)

11840501 Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Spätlese 2018
kr 227,90 (BU)

11840401 Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese 2018
kr 247,90 (BU)

12980301 Markus Molitor Wehlener Sonnenuhr Riesling Spätlese 2019
kr 229,90 (BU)

12980401 Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Spätlese 2019
kr 229,90 (BU)

12980501 Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese 2019
kr 250,70 (BU)

12981501 Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Auslese 2019
kr 269,90 (BU)

12974701 Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese 2003
kr 349,90 (BU)

10035101 Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Auslese** 2016
kr 284,90 (BU)

10971901 Markus Molitor Erdener Treppchen Riesling Auslese** 2017
kr 289,90 (BU)

10972801 Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Auslese** 2017
kr 334,90 (BU)

10972601 Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Auslese** 2017
kr 334,90 (BU)

11841301 Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Auslese** 2018
kr 359,90 (BU)

11840601 Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese** 2018
kr 409,90 (BU)

12981301 Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Auslese** 2019
kr 369,90 (BU)

12980601 Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese** 2019
kr 430,00 (BU)

7267401 Markus Molitor Bernkastel Lay Riesling Auslese*** 2015
kr 599,90 (BU)

7266101 Markus Molitor Zeltinger Schlossberg Riesling Auslese*** 2015
kr 600,30 (BU)

7266701 Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Auslese***  2015
kr 599,90 (BU)

7265901 Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese*** 2015
kr 619,90 (BU)

10034101 Markus Molitor Kinheimer Hubertuslay Riesling Auslese*** 2016
kr 499,90 (BU)

10033101 Markus Molitor Graacher Himmelreich Riesling Auslese*** 2016
562,90 (BU)

10032801 Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese*** 2016
kr 524,90 (BU)

10972701 Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Auslese*** 2017
kr 609,80 (BU)

7356901 Markus Molitor Kinheimer Hubertuslay Riesling Auslese*** 2017
kr 609,90 (BU)

10972501 Markus Molitor Graacher Himmelreich Riesling Auslese*** 2017
kr 609,90 (BU)

10034401 Markus Molitor Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese*** 2017
kr 609,90 (BU)

11840901 Markus Molitor Zeltinger Schlossberg Riesling Auslese *** 2018
kr 659,90 (BU)

11841001 Markus Molitor Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese*** 2018
kr 659,90 (BU)

11841401 Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Auslese*** 2018
kr 659,90 (BU)

11840701 Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese*** 2018
kr 724,90(BU)

12981002 Markus Molitor Bernkasteler Badstube Riesling Auslese*** 2019           
kr 365,30 37,5 cl (BU)

12981401 Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Auslese*** 2019
kr 650,00 (BU)

12980801 Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese*** 2019
kr 735,00 (BU)

12980701 Markus Molitor Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese*** 2019
kr 650,00 (BU)

12974602 Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Beerenauslese 2006
kr 365,00 (BU)

10032202 Markus Molitor Zeltinger Schlossberg Riesling Trockenbeerenauslese 2006
kr 989,90 (BU)

10032102 Markus Molitor Graacher Himmelreich Riesling Trockenbeerenauslese 2006
kr 1300,00 (BU)

10032302 Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Trockenbeerenauslese** 2010
kr 4850,00 (BU)

12974802 Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr
Riesling Eiswein 2002
kr 680,00 37,5 cl

 

Musserende viner

12982201 Markus Molitor Riesling Sekt Zero Dossage 2008
kr 365,00 (BU)

1810101 Markus Molitor Haus Klosterberg Cuvée Sekt Brut
kr157,90 (BU)

1809901 Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Sekt Brut
kr 217,90 (BU)

10532601 Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Noir Rosé Sekt Extra-dry
kr 217,90 (BU)

Roséviner

3965601 Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Noir Rosé 2020
kr 143,00 (BU)

Røde viner

12980101 Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Noir 2018  kr 224,90 (BU)

12979801    Markus Molitor Einstern* Pinot Noir 2017
kr 299,80 (BU)

1809401 Markus Molitor Brauneberger Klosterberg  Pinot Noir 2013
kr 349,90 (BU)

12979901 Markus Molitor Trarbacher Schlossberg Pinot Noir** 2010 
kr 549,80 (BU)