Anton Mosimann

Og hans kongelige champagne

Anton Mosimann (60) er blitt et begrep i Londons mat- og vinverden. Hans klubbrestaurant
i en ombygd presbyteriansk kirke i West Halkin Street fremstår som et moderne tempel for
gourmeter, elegant, intim og vakker.

Furore gjorde sveitsisk-fødte Mosimann allerede som 28-åring da han overtok som
Maitre-chef 
des Cuisines på ærverdige Dorchester Hotel. I løpet av kort tid gjorde han
Dorchesters The 
Terrase til Londons beste hotellrestaurant og ble belønnet med to stjerner
i Michelin-guiden.

Mosimann forlot Dorchester i 1988 og etablerte sin egen klubbrestaurant i West Halkin
Street, Belgravia, noen  minutters gange fra magasinet Harrods. Han har siden opprettet sitt
eget mat- og vinakademi og sin egen eksklusive catering – blant annet med ansvar for
cateringen til Buckingham Palace og Prinsen av Wales. Han sto for serveringen både til Prins
Philips 90-års dag og til William og kates bryllup.

mosimann_noma

Anton Mosimann har mottatt Order of the British Empire fra dronning Elizabeth og Ordre du
Mérite Agricole fra den franske regjering. Og han er æresdoktor og honorær professor ved
engelske og amerikanske universitet.

 

For en bredere offentlighet ble Mosimann landskjent gjennom flere TV-serier, både i Channel Four og BBC. Mange av disse oppskriftene er samlet i boken Cooking with Mosimann – en av flere bøker der han har presentert sin matfilosofi og sin kokekunst. Den siste er
Mosimann’s Fresh. A Taste of Cuisine Naturelle.

 

Mat og vin hører sammen, og Mosimann har foretatt en personlig seleksjon av sine
klubbviner og champagner – i nært samarbeid med produsentene, der han også har påvirket
blandingsforhold og stil. Det gjelder blant annet de to champagnene, basert på 100 prosent
Pinot Noir, som han har utviklet i samarbeid med Patrick Arnould i Earl Michel Arnould et Fils,
Verzenay, Champagne.

 

imgp3076 copy

 

Record Vinimport lanserer disse Grand Cru-Champagnene i Norge etter spesiell avtale med
Anton Mosimann.www.mosimann.com